dieta roślinna govegan

Pasta z zielonego groszku i awokado

pasta z zielonego groszku i awokado

Uwielbiam domowe pasty kanapkowe. Hummus, guacamole, twarożek ze słonecznika to moi ulubieńcy. Teraz dołącza do nich pasta z zielonego groszku i awokado. Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu. Częstujcie się! 🙂

pasta z zielonego groszku i awokado

Pasta z zielonego groszku i awokado

Składniki:
1 szklanka ugotowanego zielonego groszku (możesz zastąpić 1 puszką groszku konserwowego)
1/2 dojrzałego awokado
ok. 10 listków świeżej mięty
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
sól i pieprz do smaku
opcjonalnie: możesz dodać pół łyżeczki oleju z lnianki 

Wszystko blendujemy i gotowe!
Na pewno zasmakuje Ci z pełnoziarnistym chlebem i dodatkami np. sałatą i żółtą papryką.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments